Discuții interesante într-un mic grup internațional de BFRP (Terapie Florala Bach) au scos la suprafață aspecte emoționale pe care nu le conștientizăm de cele mai multe ori.
În cadrul discuțiilor, fiecare împărtășește ceea ce i s-a întâmplat în viață. Apoi, un subiect comun este preluat și discutat de grup.
Recent s-a vorbit despre stabilirea limitelor spunând „nu”. Discuția a scos la iveală o cantitate surprinzătoare de experiență comună. Am fost de acord că un „nu” clar, onest și autentic este valoros; nu a fost mare lucru de discutat aici! Schimbul de păreri a devenit interesant din cauza problemelor noastre cu a spune „nu”.
În calitate de practicanți, ne-am gândit în mod firesc la starea Centaury (remediul floral Tintaura) în acest context, dar am descoperit că în acest subiect era mai mult decât bunătatea blândă a Centaury, ceea ce face dificil să spui „nu”.
Am descoperit, de exemplu, că, pe lângă faptul că spunem „da” când ar trebui să spunem de fapt contrariul, oferim uneori un „nu” neclar. Și unele dintre aceste răspunsuri se bazează pe sentimente care implică alte remedii, precum și sau în loc de Centaury.
Așa că ne-am putea gândi, de exemplu, la Agrimony (remediul floral Turita mare) când spunem „da” pentru a evita conflictul și ne prefacem că suntem în fruntea lucrurilor.
A mai existat și „da” cuminte – sentimentul că nu este în regulă să spui „nu”’ . Rădăcina acestui tip de comportament a fost văzută în creștere, a fi „o fată bună” și a nu vrea să creeze probleme. S-ar putea aplica mai multe remedii.
Apoi am vorbit despre potențiala stare Pine (remediul floral Pin) care te poate face să spui „nu” dificil: să spui „da” cuiva din cauza fricii de a te simți vinovat dacă cineva spune „nu”.
Din nou, pentru noi, ca grup, experiența copilăriei adânc înrădăcinată părea a fi sursa acestui comportament.
Am vorbit despre strategii utile în acest domeniu, de exemplu, să dormi, inainte de a lua o decizie, înainte de a spune fie „da”, fie „nu” – deschiderea unui spațiu pentru a se conecta la propriile nevoi înainte de a răspunde.
Un participant a subliniat că a spune „nu” altcuiva, poate însemna să-ți spui „da” ție. A fi sincer cu tine însuți.
Discuția aceasta ne-a ascuțit mintea asupra subiectului și am părăsit întâlnirea noastră de două ore cu o conștientizare sporită pentru aceasta și simțindu-ne conectați unul cu celălalt, indiferent de distanța care ne desparte fizic.
Ne-am simțit întăriți de întâlnirea noastră și întăriți în hotărârea noastră de a evita Agrimony și Pine, „nu-urile” și de a comunica mai clar.
(Mulțumiri celorlalte BFRP implicate în această discuție: R. Thompson, D. Arroyo Fernandez, R. Stetu, C. Stone)
The post Diferite tipuri de a spune „NU” appeared first on Tot Ceea Ce Este.