Viata de maine, prin prisma dezvoltarii produselor de azi

Serviciile de proiectare si inginerie, mai relevante decat oricand

Chiar din momentul în care a fost inventată roata, toate lucrurile pe care omul le-a creat au o rațiune în spate. Aproape toate obiectele elaborate de oameni, pe care le vedem în jurul nostru, au o componentă de proiectare inginerească. Chiar si tacamurile pe care le folosim atat de des! Sunt disponibile în diferite dimensiuni și materiale, dar utilitatea lor de bază rămâne neschimbată. În timp ce estetica poate diferi, există o componentă de proiectare inginerească într-o lingură care o face utilă pentru a servi / mânca preparate alimentare.

Importanța proiectării inginerești

În timp ce lingura este un exemplu foarte de bază, produsele complexe pe care oamenii le concep astăzi implică invariabil proiectare inginerească. De la drumuri, autoturisme, aparate electronice, avioane supersonice, telefoane sau inovatii în medicina – toate sunt exemple de proiectare inginerească practica.

Proiectarea prin inginerie reprezintă utilizarea principiilor științifice, a informațiilor tehnice și a imaginației în definirea unei structuri mecanice, a unei mașinarii sau a unui sistem pentru a îndeplini funcții prestabilite cu economie și eficiență maximă. Elementele fundamentale ale procesului de proiectare includ stabilirea obiectivelor și criteriilor, sinteza, analiza, construcția, testarea și evaluarea.

Astfel, scopul principal al proiectării inginerești este aplicarea cunoștințelor științifice la soluționarea problemelor tehnice. În timp ce inginerii oferă o soluție tehnică, este foarte important să înțelegem că proiectarea implică o soluție care este și estetică. Cu alte cuvinte, și designerii sunt implicați pentru a se asigura că produsul final este economic, ecologic și atrage utilizatorii.

Lineo Engineering din Timisoara ofera servicii de dezvoltare de produse end-to-end, prin inginerie mecanică și hardware, gratie proceselor interne de cercetare/dezvoltare și prototipare rapidă

Proiecte și rezultate la Lineo

Pe parcursul anului anterior, Lineo Engineering a început dezvoltarea de noi prototipuri și le-a livrat la timp; de asemenea, compania a fost implicată în activități de cercetare pentru diverse industrii și clienți din Europa, SUA și Asia.

Pentru a numi doar câteva dintre produse ce au iesit “de pe poarta” companiei romanesti:

Trolley Desk – Un cărucior de birou mobil destinat persoanelor care lucrează din mașina.

MOX – a 2-a generație – Un dispozitiv electric de încălzire pentru lichide.

Perifit – a 2-a generație – Un aparat de exerciții Kegel

E-Bike – Vehicul electric cu 3 roți, cu sistem de înclinare

E-Moped – Vehicul electric cu 3 roți, cu sistem de înclinare

Pachet de baterii – Un pachet de baterii rezistente la apă de înaltă performanță, cu sistem de răcire pasiv

BMS – O barcă electrică BMS impermeabilă cu sistem de răcire pasiv

Blue Light Cut – Aparat pentru lentile de ochelari

Simply Bread Oven – Cuptor electric desemnat pentru Micro Bakeries

Dezinfectant automat

Echipa înalt calificată de ingineri și manageri de produs oferă servicii de inginerie cu randament ridicat care îndeplinesc obiectivele clienților. Lucrând îndeaproape cu clienții, Lineo Engineering Timisoara transformă ideile complexe, foarte incipiente, în produse simple.