Ne pasa si de cariera, si de familie. Unde lucram? Euromaster pune pret pe viata personala!

In ultimii ani, s-a observat cum oamenii decid sa acorde mai putina atentie locului de munca, eventual carierei, si sa se concentreze mai mult pe viata personala. Evident, acest lucru nu inseamna ca acestia au renuntat la job – in schimb, au inceput sa promoveze practici de tipul work from home si program flexibil. Acest lucru se intampla inca dinaintea pandemiei.

In acest moment, la doi ani de la inceputul pandemiei, majoritatea angajatilor pot spune ca dorintele le-au fost ascultate. S-au petrecut schimbari la nivelul modului de lucru, schimbari care, in general, sunt benefice si avantajose pentru majoritatea oamenilor.

Totusi, acestea au si efecte negative asupra angajatilor. Acestora le este mai greu sa traga o linie intre viata personala si cea profesionala ori sa-si asigure dezvoltarea optima a carierei. Cand vine vorba de cum si unde lucram, Euromaster Business Services ofera angajatilor sai optiuni si solutii eficiente, de durata.

Modul in care Euromaster Business Services pune pret pe viata personala a angajatilor

EBS crede in puterea exemplului personal – nu poti conduce o echipa intr-un mod pe care tu nu il experimentezi zilnic. Astfel, managerii trebuie sa fie instruiti cu privire la modurile prin care isi pot ajuta colegii sa gaseasca echilibrul dintre viata personala si cariera. Intrebarea principala nu trebuie sa fie unde lucram – Euromaster crede ca o optiune mai buna ar fi cum lucram (in comparatie cu toti ceilalti angajati si colegi).

Cateva principii utile pentru gestionarea optima a timpului de lucru si de repaus:

  • Eliminarea exceselor de munca prin gestionarea corespunzatoare a sarcinilor si evitarea de termene limita stresante;
  • Deconectarea completa la finalul zilei si mai ales in weekend prin evitarea contactarii angajatilor in timpul lor liber si prin evitarea raspunsului la emailuri/chat-uri in afara orelor de program;
  • Crearea unui mediu de lucru transparent, pentru ca angajatii sa nu puna la indoiala modul in care managerii isi petrec ziua de lucru;
  • Sustinere din partea managerilor – aceasta contribuie la mentinerea focusului pe rezultate si munca de calitate, conform valorilor companiei.

Ce raspuns are intrebarea unde lucram?

Euromaster Business Services este de parere ca echilibrul dintre viata personala si cea profesionala a unui angajat are o influenta majora si directa atat asupra eficientei acestuia, cat si asupra motivatiei, aspiratiilor si dezvoltarii lui.

Daca o companie nu respecta timpul liber/personal al unui angajat, acest lucru va putea fi observat la nivelul eficientei si productivitatii acestuia.

Piata locurilor de munca, desi a suferit cateva schimbari in timpul pandemiei, este deschisa si extrem de accesibila. In ziua de astazi, iti poti gasi un job foarte usor – tocmai de aceea, unei companii trebuie sa ii pese cu adevarat de angajatii sai.

Cum alegem unde lucram? Euromaster este de parere ca transparenta este esentiala!

Ce inseamna transparenta la nivelul unei companii? Transparenta inseamna valori, practici, idealuri, proceduri clare si prezentate in mod concis.

Euromaster face parte din grupul putinelor companii care au inteles ca angajatul nu este numai una dintre rotitele mecanismului numit afacere – este rotita fara de care mecanismul se poate opri, iar un mecanism oprit inseamna zero rezultate.

Asadar, afacerea care vrea sa se dezvolte intr-o piata concurentiala trebuie sa aiba un comportament exemplar fata de angajat.