Ce inseamna Anvelope RANFORSATE – Afla de la Vadrexim.ro!

Anvelopele RANFORSATE sunt acele anvelopele care se folosesc pentru a se sustine o greutate mai mare a masinii decat in mod normal. Acest tip de anvelope se recunosc cel mai adesea dupa marcajul RF, care provine din engleza – Reinforced, insemnand intarit. Mai pot avea si marcajul XL sau Extra-Load – EL.

Conform celor spuse de specialistii de la Vadrexim.ro acest tip de anvelope sunt concepute pentru situatiile in care natura utilizarii lor impune o capacitate de incarcare suplimentara, superioara capacitatii de incarcare standard.
Daca alegi sa cumperi anvelope iarna de la Vadrexim sau anvelope de vara vei primi raspuns la toate intrebarile tale legate de acest subiect la momentul achizitiei, asa incat sa poti face alegerea corecta de cauciucuri pentru masina ta.

Care sunt diferentele dintre Anvelopele Ranforsate si cele standard?

Cauciucurile obisnuite care au o capacitate de incarcare de baza pentru o anumita marime sau greutate sunt definite in felul urmator SL- adica Standard Load. Diferenta deci intre o anvelopa ranforsata si una standard este data de faptul ca cea XL poate sa satisfaca, pe langa exigentele standard, pentru o marime data, posibilitatea de suporta o greutate si o presiune mai mare.

Privite din exterior, anvelopele XL nu difera cu nimic fata de cele standard. Diferentele se ascund insa la interior. Marirea indicelui de sarcina este obtinuta prin folosirea unor materiale mai rezistente, intarirea elementelor de baza ale cauciucului sau folosirea unor elemente suplimentare.

Te intrebi insa daca poti sa folosesti cauciucuri XL in locul celor standard? Raspunsul celor de la vadrexim.ro este DA. Partile laterale ale acestor anvelope auto sunt mai groase si mai tari dar asta nu inseamna ca nu se pot folosi in locul unor cauciucuri obisnuite. Daca intri pe site-ul celor de la Vadrexim vei gasi cu siguranta anvelope marcate cu XL.

Care sunt avantajele Anvelopelor Ranforsate?

  • durata de viata mai mare. Anvelopele XL sau RF pot sa parcurga mai multi kilometri fata de de cele standard. Este de ajuns daca se respecta presiunea pneumatica indicata de constructorul masinii.
  • rezistenta la socuri. Structura si flancurile acestor anvelope sunt intarite pentru socurile dinamice, precum cele cauzate de un trotuar, de exemplu. Nu vor avea deci de suferit la fel ca cele standard, asta chiar daca se folosesc intensiv. Acestea ofera deci o longevitate mai mare.
  • o tractiune mai buna si o aderenta la fel de buna. Datorita modului in care a fost conceput acest tip de anvelopa, vehiculul va avea un comportament mai bun in general, reactii mai rapide in viraje si un transfer mai eficient al puterii masinii pe sosea, dar si o mai buna rezistenta in ceea ce priveste supraincarcarea.

Care sunt insa inconvenientele anvelopelor ranforsate?

Desi prezinta o multime de avantaje deloc de neglijat, anvelopele XL pot prezenta si cateva dezavantaje.

  • se poate accentua nivelul sonor de la interiorul vehiculului. Emiterea zgomotului este in general mai mare de 1 dB in raport cu cele standard.
  • pot mari consumul de carburant din cauza unei incarcaturi sporite. Greutatea lor e mai mare deci poate cauza un consum ceva mai mare de carburant.
  • contribuie la un nivel de confort mai scazut.

Daca vrei sa-ti cumperi un set nou de anvelope Ranforsate – XL, poti intra pe site-ul www.vadrexim.ro , tel. 0730710764, au Super Preturi si Livrare 100% Gratuit pentru 4 buc Oriunde in Romania.