Fă-ţi timp pentru mişicare şi sport pe 6 aprilie, de Ziua internațională a sportului pentru dezvoltare și pace

Fă-ţi timp pentru mişicare şi sport pe 6 aprilie, de Ziua internațională a sportului pentru dezvoltare și pace

Pe data de 6 aprilie, de „Ziua internațională a sportului pentru dezvoltare și pace”, fă-ţi timp pentru mişicare şi sport!

De Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace este subliniază puterea sportului, în general, de a aduce schimbări la nivel social, de a ajuta la dezvoltarea comunităţilor şi de a încuraja pacea şi înţelegerea atât la nivel naţional cât şi mondial, contribuind la egalitatea de gen, precum şi la adoptarea unui comportament social sănătos.

Sportul a jucat un important rol istoric în toate societăţile şi a îmbrăcat fie forma unei competiţii sportive, a unei activităţi fizice sau a unui joc. Este o activitate fizică din ce în ce mai recunoscută şi folosită, cu un impact ridicat, în eforturile de dezvoltare umanitară şi de consolidare a păcii.

Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace a fost sărbătorită începând cu anul 2014 şi în România. Alatura-te si tu sportului!

Poti folosi locurile special amenajate din parcuri, ca sa faci exercitii fizice. Poti organiza un joc in aer liber, pe terenurile de fotbal, tenis, padbol, baschet sau volei. Poti face o alergare prin padure, pe marginea lacului sau pe pista de atletism. Poti merge ceva mai rapid pe jos sau cu bicicleta – un mijloc de transport prietenos fata de mediu. Sau, poti fi mai original alegand o plimbare calare!

Nu te limita doar la aceasta zi, ci alege sa faci din sport un obicei benefic pentru un stil de viata sanatos. Atat pentru tine, cat si pentru protejarea mediului inconjurator.

Fă-ţi timp pentru mişicare şi sport pe 6 aprilie, de Ziua internațională a sportului pentru dezvoltare și pace

Care sunt beneficiile sportului?

Toată lumea știe că sportul aduce o gamă variată de beneficii organismului uman, așa încât se recomandă să facem mișcare zilnic, indiferent de vârsta pe care o avem.

În primul rând, practicarea sportului ajută la arderea grăsimilor din organism, implicit, ajută la eliminarea kilogramelor în plus și contribuie la reglarea greutății corporale.

În al doilea rând, mișcarea fizică luptă împotriva stresului, anxietății și depresiei, întărește mușchii, inima, ba chiar întregul sistem cardio-respirator. Și nu în ultimul rând, persoanele care fac sport și au o viață activă din punct de vedere fizic, au articulațiile foarte mobile, un echilibru al coloanei vertebrale și flexibilitate. Exercițiile fizice îmbunătățesc considerabil concentrarea psihică și ulterior, rezistența fizică.

Prin intermediul sportului putem ajunge să facem cunoștință cu oameni noi, care ne pot deveni buni prieteni. Mai mult, sportul ajută la creșterea respectului de sine și încrederii în forțele proprii și consolidează calitățile de lider.

Să nu uităm faptul că sportul e bun și pentru a crește imunitatea, dar și pentru reglarea metabolismului organismului uman; pentru eliminarea, cu ajutorul procesului de transpirație, grăsimile, toxinele și impuritățile.

Deja e lucru știut că mersul pe jos are efecte unice asupra sănătății noastre, mai ales pentru cei care nu au timp să facă sport în adevăratul sens al cuvântului. Așadar, mersul pe jos are efecte surprinzătoare în primul rând asupra duratei și calității somnului.

Considera sportul ca actiunea pe care o faci in mod constient, ca o contributie a ta la„curatarea”  corpului tau si al planetei.

The post Fă-ţi timp pentru mişicare şi sport pe 6 aprilie, de Ziua internațională a sportului pentru dezvoltare și pace appeared first on Tot Ceea Ce Este.