Orasul Cavalerilor

Orasul Cavalerilor
Capitala Maltei, Valletta, numita si Orasul Cavalerilor, are o populatie de peste 100.000 locuitori.

Orasul Cavalerilor

Datand din secolul XVI, Valletta a fost unul dintre primele orase europene construit potrivit unui plan de urbanism, cu strazile, locuintele, pietele, sistemele de canalizare atent proiectate.

Situat pe o peninsula, Valletta are doua porturi impresionante: Portul  Marsamxett si Portul Mare. Este un oras destul de mic, ce poate fi vizitat intr-o singura zi, desi ati putea pierde cateva dintre atractiile din Valletta.

Prima vizita ar putea fi la Gradinile Barrakka, apoi puteti merge spre cele doua porturi, privelistea fiind impresionanta.
 
Puteti urca cu liftul rapid pana la zona de Belvedere Barrakka.

In Valletta poti gasi cate un muzeu pe fiecare strada. Cele mai cautate sunt Muzeul National de Arta si Arheologie, gazduit de un palat de secol XVIII

 Muzeul Catedralei Sf Ioan –  ale carei podele din marmura nu pot fi trecute cu vederea. Cei care vor sa cunoasca mai multe despre trecutul militar al orasului pot vizita Palatul Marilor Maestri – datand din secolul XVI si Muzeul Militar National.

Cei care se plictisesc de muzee pot vizita magazinele raspandite prin Valletta, unde cu siguranta vor gasi ceva de cumparat, sau pot vizita Centrul Guvernamental al Mestesugurilor, unde artistii locali ofera spre vanzare diferite piese de artizanat.

Chiar langa oras se gaseste Gradina Botanica Argotti, celebra printre pasionati pentru impresionanta colectie de cactusi. Dincolo de Portul Mare se gaseste Cottonera, numele generic pentru cele trei suburbii ale orasului.

Cele trei orase – Vittoriosa, Insula Birgu Senglea si Cospicua – se remarca prin palatele, fortificatiile si locuintele medievale, bine restaurate.

Nu trebuie uitate nici Biserica Sf Laurentiu, Muzeul Maritim, Fortareata Sf Angelo (punct cheie in apararea insulei, in timpul Marelui Asediu al Maltei) si Palatul Inchizitiei.

Vechii conducatori ai insulei, Cavalerii de Malta, locuiau in cartiere numite in trecut „langues”. Mai exista astazi o parte din locuintele acestora, mai ales in zona Collachio.

Verdeata, calmul apei si starea de relaxare a oamenilor sunt de-a dreptul molipsitoare!

The post Orasul Cavalerilor appeared first on Tot Ceea Ce Este.