În urma unui curs VBA, Excel și “universul” Office nu vor mai avea necunoscute pentru tine!

Foarte mulți oameni folosesc Microsoft Excel, în particular, și alte aplicații Microsoft Office, în general, pentru desfășurarea diferitelor activități profesionale (realizarea de tabele, prezentări, documente etc.), însă se poate spune că un procent relativ restrâns dintre aceștia înțeleg cu adevărat utilitatea programelor enumerate.

De cele mai multe ori, ei se limitează la câteva funcții și nu pătrund în profunzimea respectivelor software-uri, neștiind astfel că ele pot ascunde soluțiile unor probleme aparent dificil de rezolvat. Un curs VBA, precum cele susținute la compania Brightway®️, va face lumină și te va învăța să profiți la maximum de toate funcționalitățile “universului” disponibil în Windows.

Un curs VBA va pune, în primul rând, bazele Visual Basic for Application, un subset de limbaj de programare cu ajutorul căruia se pot automatiza multe dintre procesele folosite în mod frecvent în programele din “arealul” Office (Excel, Word, PowerPoint etc.).

Mai mult decât atât, ele pot fi făcute să comunice între ele, ceea ce va ușura și mai mult misiunea utilizatorilor, în demersul lor de a bifa anumite task-uri, crescându-le productivitatea.

De asemenea, în cadrul training-ului, cei interesați vor afla cum să seteze macrocomenzi în Excel, care contribuie și ele la scurtarea timpului de execuție a diverselor sarcini.

Practic, urmând trend-ul actual la nivel global, un curs VBA caută să le arate celor care lucrează în Excel și alte programe Office cum să automatizeze unele dintre îndatoriri, mai ales cele foarte consumatoare de timp sau repetitive, care pot fi realizate cu ușurință inclusiv de către un calculator.

Totodată, ei vor primi o serie de exemple practice și noțiuni tehnice cheie: ce sunt colecțiile de obiecte, macros, variabilele și constantele, array-urile de date, funcțiile definite de utilizator (UDF), UserForms, casetele combinate etc.

Participanții care pot beneficia cel mai mult de pe urma acestui training sunt cei care deja folosesc Excel zilnic și vor să treacă la următorul nivel.

curs vba

Pentru participanți în sine, un curs VBA are următoarele avantaje: învățarea unor tehnici avansate de programare; automatizarea sarcinilor de lucru, ceea ce se traduce printr-o productivitate sporită; expunerea unor studii de caz și exemple concrete foarte relevante; soluții personalizate în funcție de cerințele cursanților; o dovadă socială, mai precis o diplomă care atestă nivelul de cunoștințe atins.

Pe de altă parte, pentru organizația din care fac parte angajații descriși anterior, training-ul are aceste beneficii: optimizarea proceselor repetitive; raportarea eficientă (automată, prin optimizarea analizei datelor); dezvoltarea de aplicații VBA cu un grad înalt de interactivitate; gestionarea volumelor mari de date (fișiere mari, colecții de worksheet-uri); corelarea Microsoft Excel cu celelalte aplicații din “familia” sa.

În concluzie, dacă îți dorești ca tu sau angajații tăi să treceți de la “etc.” (adică sarcini nesfârșite, una după alta, în fiecare zi) la alte trei litere, un… curs VBA este răspunsul!

Iar opiniile cursanților stau mărturie pentru utilitatea resectivului training: unii spun că “nu știam multe despre VBA, nu folosesc Excel în fiecare zi, dar am reușit să scriu coduri, mici programe și asta m-a motivat”, în timp ce alții recunosc că “nu eram familiarizat cu conceptul și mi-a plăcut să învăț ceva nou, să realizez rapoarte periodice complexe”. Mult succes și ție – tu poți fi următorul “învățăcel”!