Prima tranşă de sticle Carpathian Single Malt a fost ȋmbuteliată la Distileriile Alexandrion Saber 1789

Prima tranşă de 930 de sticle, cu trei note finale de degustare: Fetească Neagră, Pinot Noir şi Madeira a fost ȋmbuteliată la Distileriile Alexandrion Saber 1789.

„Un mare vis poate deveni realitate numai cu pasiune, determinare, pricepere şi, poate cel mai important, ȋncredere deplină. Drumul nu este niciodată uşor, dar rezultatul face ca tot efortul, nopţile albe şi obstacolele să merite.Călătoria Carpathian Single Malt a ajuns ȋntr-un nou punct cheie. Prima tranşă de 930 de sticle, cu trei note finale de degustare: Fetească Neagră, Pinot Noir şi Madeira a fost ȋmbuteliată la Distileriile Alexandrion Saber 1789. Aceste sticle vor face turul lumii pentru a spune tuturor povestea resurselor extraordinare cu care a fost dăruită ţara noastră, folosite cu măiestrie pentru a crea primul whisky single malt românesc. Suntem entuziasmaţi de următorul pas al călătoriei noastre, pe care ȋl vom ȋmpărtăşi cu dumneavoastră ȋn curând”, este mesajul de pe pagina de Facebook Alexandrion Group.

Primul whisky single malt produs în România va fi introdus pe piețele internaționale în cadrul unui turneu global care va începe în SUA de Ziua Mondială a Whisky-ului (21 mai). Alexandrion Group, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România, va prezenta gama Carpathian single malt whisky printr-o serie de evenimente internaționale pe parcursul anului.

Am distilat și maturat whisky single malt încă din 2017, achiziționând butoaie din toată Europa și din SUA. Aceasta este prima șansă pe care o vor avea pasionații de single malt de a se bucura de un whisky din Carpați”, a declarat Nawaf Salameh, președintele fondator al Alexandrion Group.

Cele trei tipuri de băuturi care vor fi prezentate în cadrul turneului includ un whisky Fetească Neagră și Pinot Noir din selecția de butoaie de vinuri românești a mărcii și un whisky finisat în butoaie de Madeira, care figurează ca parte a selecției de butoaie de vinuri spaniole și portugheze, scrie Economica.net.

Atât whisky-ul Feteasca Neagra, cât și cel cu finisaj Madeira au fost maturate inițial în butoaie Bourbon de prima umplere, iar cel Pinot Noir a fost maturat exclusiv în butoaie românești de Pinot Noir.

Utilizarea butoaielor de vin românesc este o „premieră mondială” în ceea ce privește producția de single malt, în pofida istoriei de 2.000 de ani a României în ceea ce privește producția de vin.

Băuturile vor fi prezentate în cadrul unui eveniment găzduit la reședința ambasadorului României în SUA, la Washington, pe 25 mai. Turneul va continua apoi în Marea Britanie, în iulie, și se va încheia în România în ultimul trimestru al anului cu o lansare comercială de 10.000 de sticle cu 11 finisaje.

Carpathian Single Malt este distilat, maturat și îmbuteliat la Distileria Alexandrion Saber 1789. Este realizat folosind 100% orz malțat produs în România, cu apă subcarpatică, și este îmbuteliat la 46% ABV

Carpathian Single Malt se alătură portofoliului Alexandrion Group, care include brandy-ul românesc Alexandrion, vinarsul Brâncoveanu, lichiorurile de fructe Saber Elyzia, țuica Zolmyr și vodca Kreskova.