Cum pregătim mașinile pentru sezonul cald? Bateria auto și rulmenții, printre produsele ce necesita o atenție sporită

            Chiar dacă sezonul cald se lasă încă așteptat, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să neglijăm complet aspectele ce țin de buna pregătire a mașinilor pentru sosirea acestuia. Dacă sezonul rece este unul presărat cu tot soiul de încercări pentru șoferi, cel cald este puțin mai prietenos, însă nicidecum lipsit de provocări. Temperaturile ridicate sau stratul însemnat de apă de pe carosabil din pricina ploilor torențiale, sunt doar două situații comune, care îi pot pune pe șoferi în dificultate în sezonul cald. Din acest motiv, pregătirea mașinii pentru sezonul cald nu reprezintă nicidecum un moft, ci o necesitate strictă atât din punct de vedere al performanțelor de condus, cât și al siguranței.

Buna întreținere a unei mașini este un proces ce necesită o atenție constantă asupra componentelor mașinii având în vedere că multe dintre acestea sunt supuse constant uzurii intense, așa cum este spre exemplu clasica baterie auto în timpul iernii. Iată așadar câteva lucruri pe care este recomandat să le pui la punct înainte ca sezonul cald să își intre în drepturi.

Anvelopele

Chiar dacă nu există niciun fel de reglementare legală în ceea ce privește anvelopele de vară, trebuie totuși ținut cont de faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă în timpul verii, va duce în mod sigur la o uzură prematură a acestora. Anvelopele de vară nu doar că oferă o rezistență remarcabilă la temperaturile ridicate, oferind în același timp și performanțe de condus unice. Printre particularitățile anvelopelor de vară se regăsește și faptul că pot preîntâmpina cu ușurință periculosul fenomen de acvaplanare.

Bateria auto

În timpul iernii, din pricina temperaturilor scăzute, există șanse foarte mari ca bateria auto să dea semne de epuizare, motiv pentru care este recomandat ca aceasta să fie verificată cu regularitate, nu doar la sosirea sezonului cald. Chiar dacă durata medie de viață a unei baterii auto este considerată a fi undeva la 4-5 ani, aceasta se poate epuiza mai devreme dacă nu este întreținută corespunzător. Dacă bateria dă semne de uzură, probabil că este momentul să o înlocuiești cu o alta nouă. Vestea bună este că astăzi poți găsi cu ușurință servicii de montaj baterii în Cluj sau în alte orașe importante din țară, ceea ce te va scuti de tot procesul de achiziție și montaj pe cont propriu al acesteia.

Alte consumabile

Există tototdată și o serie de alte consumabile ale mașinii, care necesită atenție, printre care putem menționa și nelipsiții rulemenți, diferite tipuri de lichide ale mașinii, plăcuțele de frână și discurile. Fiecare dintre aceste lucruri presupun o atenție mai aparte, iar acum înainte ca sezonul cald să sosească, este o oportunitate foarte bună pentru a face toate schimbările necesare. Completează toate lichidele până la nivelul recomandat și vei putea evita o serie de probleme.

Curățenia de primăvară

Nu în ultimul rând, o igienizare completă a mașinii reprezintă în mod cert o decizie înțeleaptă, având în vedere că după o perioada din care nu au lipsit noroiul și soluțiile saline de tot felul, o spălare completă la interior și exterior te va ajuta să îndepărtezi toate murdăria, care poate fi cu adevărat distructivă, dacă o vei neglija în mod constant.